Skip to main content

To: Danske pensionsselskaber

AnsvarligFremtid

Vi opfordrer vores pensionsselskaber til øjeblikkeligt at stoppe yderligere investeringer i kul-, gas- og olieselskaber, og inden for 5 år at have afhændet al ejerskab af – samt fonde der inkluderer – aktier og obligationer i kul-, gas- og olieselskaber.

Dette vil ikke bare være en fornuftig beslutning i forhold til et økonomisk perspektiv og en ansvarlig varetagelse af vores pensionsopsparinger, men også for vores fremtidige velfærd, da vi alle ønsker at kunne gå på pension i en verden der ikke til den tid er hærget af klima-kaos.

Få mere information og deltag på AnsvarligFremtid.dk

Why is this important?

Eksperter er enige om at menneskeskabt global opvarmning forårsaget af afbrænding af kul, gas, og olie vil fortsætte med at accelerere og intensivere tragiske klimakatastrofer. Den videnskabelige konsensus er tydelig og overvældende; det er ikke sikkert at afbrænde selv blot halvdelen af de allerede eksisterende reserver af kul, gas og olie uden at opvarme kloden katastrofalt.

Den uundgåelige overgang til en kulstoffattig økonomi vil hurtigt ødelægge værdien af ​​mange af de investeringer i kul-, gas- og olieselskaber, som vores pensionsselskaber holder på vores vegne. Det er på ingen måde betryggende at vide, at vores pensionsopsparinger er sat i firmaer, som både er risikable papirer og ødelæggende for klimaet, da dette i begge henseender er et stort gamble med vores fremtid.

Denmark

Maps © Stamen; Data © OSM and contributors, ODbL

Updates

2016-10-31 16:00:29 -0400

10 signatures reached